• slider-02.png
  • slider-03.png
  • slider-05.png
  • wp_20160425_15_17_49_proklein.jpg
  • wp_20160504_15_22_15_proklein.jpg
  • wp_20160513_13_03_14_proklein.jpg

Fundex houdt vast aan traditionele kwaliteit

Fundex houdt vast aan traditionele kwaliteit

"We lopen niet weg voor een probleem"
 
Indien in 2014 de NEN-normering voor fundatiepalen tegen het licht worden gehouden en nieuwe eisen worden gesteld ten aanzien van onder andere paaldragend vermogen, kan dit ingrijpende consequenties hebben voor de bouw. De vraag is of nieuwe toetreders in de markt de kennis en ervaring hebben om te voldoen aan de eisen.


bouwskala1 Met nieuwe toetreders bedoelt Ed Revoort, directeur van Fundex, in dit geval ook funderingsbedrijven die vanuit andere sectoren van de bouw nieuwe markten zoeken. “Het heien voor woningen vereist andere kennis dan bijvoorbeeld voor opslagtanks of silo’s. Je praat over heel andere belastingen.”

bouwskala2 Fundex mag zich rekenen tot de gevestigde orde van de funderingsspecialisten in ons land. Met een dosis expertise en ervaring die inmiddels meer dan een halve eeuw terug gaat, heeft het bedrijf recht van spreken. Sterker nog: het bedrijf ontwikkelde de Tubexpaal en de Fundexpaal; inmiddels van merk overgegaan in type en voorschrijvers hanteren de merknaam als typenaam.

Toch ziet de directeur van de funderingsspecialist in het Zeeuwse Oostburg dat nog niet als het grootste probleem. Vele malen dreigender is het feit dat voorschrijvers en/of inkopers op prijs inkopen en daarbij kwaliteit en kennis van de heier wel eens uit het oog willen verliezen. Revoort: “Het is een gevolg van de toegenomen concurrentie op de markt. Er is een enorme prijsdruk ontstaan. Als het alleen maar gaat om de goedkoopste, dan weet ik niet of de kwaliteit van het funderingswerk wel
goed is.”

Fundex is, zoals gezegd een gerenommeerd bedrijf, waar de medewerkers eer leggen in hun vak. “Er is bij ons niet een mentaliteit van: het is vier uur, we gaan naar huis. Er is toewijding en de klus wordt afgemaakt. Dat is ook kwaliteit: er is aandacht voor waar je mee bezig bent en niet voor het feit of je voor de file weg kunt rijden.” Het lijken op het eerste gezicht niet de argumenten waarvoor een inkoper zal zwichten maar Revoort is van mening dat degelijke aspecten meetellen in de intrinsieke waarde die een funderingsspecialist te bieden heeft. En zeker Fundex, speler in de eredivisie, wil die waarde behouden en verder ontwikkelen.

Die kwaliteiten van Fundex worden ingezet in de utiliteitsbouw, grote hoogbouw, petrochemie en inbreidingen. Uitdagende markten waar niet alleen kennis en ervaring maar ook techniek worden gevraagd. Ook daarin kan Fundex voorzien: het maken van grondverwijderende en grondverdringende palen, trillingsvrij kunnen werken; Fundex is ertoe in staat. “Je moet tegenwoordig die technieken en dat materiaal ook in huis hebben”, zegt Revoort: “Als je in de directe nabijheid van een school gaat heien, dat is gewoon niet meer verantwoord.”

(Bron: Bouwskala: www.bouwactueel.eu)

Publicaties
pdf
Klik hier als het volledige artikel in pdf wilt lezen/downloaden

Laatste nieuws

04 aug 2016
Fundex in beeld - artikel Grond Weg Waterbouw
25 mei 2016
Algemene Voorwaarden 2016 en UAV 2012
18 aug 2015
Betondag 2015
30 jun 2015
FUNDEX IN HET MUSEUM

0117 457575

Brugsevaart 6
postbus 55 - 4500 AB  Oostburg
fundex.nl@fundexgroup.com
Loading...